Haber

Takviyeli Okullar da Yıkıldı: ‘Kar Yağmasaydı Felaket Olurdu’

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Malatya’da çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Özellikle öğle saatlerinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından kentte büyük hasar meydana geldi. 2020 yılında yenilenen okullar da depremde yıkıldı.

Malatya’da depremde Şehit Yarbay Songül Yakut İlk ve Ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesi yıkıldı.

Akçadağ Kaymakamlığının internet sitesinde 21 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanan haberde, “İlçemize bağlı Ören İlçesinde bulunan Şehit Songül Yakut İlkokulu ve Ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesi okullarımızda güçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Hasar tespit çalışmalarının ardından Şehit Songül Yakut İlk ve Ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesi’nde güçlendirme çalışmalarına başlandı. Bu okullar olası bir depreme karşı güçlendiriliyor” dedi.

Takviyelere rağmen binanın yıkıldığını söyleyen Mehmet Mergan, “Buradaki en büyük doğal afet deprem oldu ama doğal afetlerden biri öğrencilerimizi kurtardı.”

“O gün kar yağmasaydı öğrencilerimiz okula gelirdi. İkinci depremde yıkıldı. Karşıdaki bina çöktüğünde ben oturuyordum. Sallanması ve çökmesi birdi.”

“Arkama baktığımda üç katın da çökmüş olduğunu gördüm. Burada öğrenciler olsaydı, bir tane doğru öğrenci kalmazdı. Güçlendirme çalışmasına rağmen binanın durumu belli”

haber-gemlik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu